сервиз на хладилници варна

Билет за опера и масажистка за Хорхе Букай

Издателство "Хермес" отсега резервира билет за опера и търси масажистка не за кого да е, а за Хорхе Букай, съобщи вестник "Марица". Световноизвестният аржентинец ще дойде за втори път в града на тепетата, но този път седмица след фестивала "Пловдив чете".

Авторът на "Приказки за размисъл" пристига у нас на 6 юни и ще остане точно седмица. "Обещали сме му да го заведем на опера на Античния театър и се надявам времето да не ни попречи. По предварителни данни трябва да се играе "Палячи", каза собственикът на издателството Стойо Вартоломеев. Той се ангажира да изпълни и второто си обещание към Хорхе Букай - да му наеме масажистка. Миналия път писателят изхабил три химикала, след като раздал повече от 900 автографа и ръката му се схванала. През юни се очаквало не по-малко стълпотворение от почитатели на прочутия творец, който този път ще представи книгата си "Разказвай с мен". В предговора към нея той пише за България и говори за страната ни като за втора родина, където бил посрещнат от президента и фенове го спирали за автографи на улицата.

Пловдив се оказва акцент и в романа на още един световноизвестен автор - Жозе Родригеш душ Сантуш. Преди една година той бе в Пловдив, за да представи "Божията формула". В момента Сантуш работел върху нова книга, чието действие се развива в Пловдив. Той даже се обадил на Стойо Вартоломеев, за да иска разрешение да вкара част от служителите на издателството като главни герои с реалните им имена. Вартоломеев подозира, че става дума за "Гневът на боговете", където интригата се завърта около войната между религиите.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com