сервиз на хладилници варна

Бенедикт Къмбърбач открива филмовия фестивал в Лондон 2014

С биографичната драма за математика Алън Тюринг The Imitation Game се открива 58-ият филмов фестивал в Лондон през октомври тази година. Главната роля се изпълнява от Бенедикт Къмбърбач.

Филмът за живота и работата на Алън Тюринг е създаден по биографичната книга на Андрю Ходжис Alan Turing: The Enigma. На фестивала в Лондон филмът ще има европейска премиера, но паралелно ще се прожектира и в други киносалони във Великобритания. В Лондон се очаква да присъстват Бенедикт Къмбърбач, Кийра Найтли, която изпълнява ролята на близка приятелка на Тюринг и режисьорът Мортен Тилдум, съобщи BBC News.

Алън Тюринг е пионер в областта на компютърните науки с голям принос за тяхното развитие. По време на Втората световна война успява да разбие кодовете на германската шифровъчна машина "Енигма". Смята се, че има принос за по-бързото приключване на войната. Съден е за хомосексуализъм и приключва живота си по трагичен начин, а през 2013 г., 59 години след смъртта си, е помилван от британската кралица. Според Клеър Стюарт, директор на филмовия фестивал в Лондон, "филмът The Imitation Game ще въздаде от екрана справедливост за идеите, същността и личната история на Алън Тюринг и за неговия огромен принос в британската история и съвременния живот".

Филмовият фестивал в Лондон ще се проведе от 8 до 19 октомври. От 14 ноември филмът The Imitation Game ще се разпространява по екраните във Великобритания.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com