сервиз на хладилници варна

Бендът на Дизи Гилеспи идва за първи път в България

Бендът на американския музикант Дизи Гилеспи ще гостува за първи път в България. Dizzy Gillespie Afro Cuban Experience ще представи в София музиката от афро - кубинския период на големия тромпетист, допринесъл за развитието на латино джаза в САЩ.

Dizzy Gillespie Afro Cuban Experience ще гостува на 15 февруари в зала 3 на НДК по покана на организаторите на фестивала A to JazZ Festival. Билетите за концерта се продават от 11 декември. За първи път българските меломани и почитателите на джаза ще могат да се докоснат до историята на афро-кубинския джаз и Дизи Гилеспи и да чуят известни пиеси, като Manteca, Tin Tin Deo и A night in Tunisia, съобщиха организаторите.

Групата Afro Cubans на кубинския перкусионист Мачито, формирана през 1940 г., създава стила Cu-Bop и има огромно влияние върху музиканти като Дизи Гилеспи. През 1975 г. Гилеспи кани сина на Мачито – Марио Грило, известен като Machito Jr., да се присъедини към групата му, за да запишат една от най-забележителните джазови плочи в света – Afro-Cuban Jazz Moods.

Проектът Dizzy Gillespie Afro Cuban Experience идва у нас в състав Джон Лий (бас), Фреди Хендрикс (тромпет, флигорна), Шарел Касити (саксофон), Йотам (китара), Роби Амийн (барабани) и със специалното участие на кубинския перкусионист Machito Jr.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com