сервиз на хладилници варна

Балчик съживява туризма и културата с европейски пари

Проектът на община Балчик "Подобряване на туристическите атракции и свързаните с тях инфраструктури на територията на Община Балчик” е одобрен за финансиране по Оперативна програма "Регионално развитие” 2007-2013 година.

Общата стойност на спечеления проект е 5 539 370 лева, съобщиха за Дарик Радио от община Балчик. С тези средства местната власт ще се погрижи за консервирането, реставрирането и експонирането на недвижими културни ценности и разкриването на богатото културно–историческо наследство на региона.

Основна част от сумата ще бъде вложена в реставрирането на старата мелница на брега на морето и превръщането й в средищен информационен център. Средства от проекта ще бъдат насочени и към средновековната крепост в квартал ”Хоризонт” в Балчик, както и към Текето в село Оброчище.

На 9 август кметът на община Балчик Николай Ангелов ще подпише договор за финансиране на друг спечелен проект - "Подкрепа за създаване и промотиране на иновативни културни събития” по Оперативна програма "Регионално развитие”, информират още от кметството. Със средствата от него, надхвърлящи половин милион лева, ще бъдат финансирани културни събития и фестивали, провеждани на територията на Балчик.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com