сервиз на хладилници варна

Атон в рисунки и фотографии показват в Бургас

Художник и професор по семиотика представят от 4 септември съвместната си изложба, посветена на Атон, в Културен център "Морско казино" в Бургас. Рисунките и фотографиите са на Андрей Янев и Мирослав Дачев.

Изложбата "Атон в рисунки и фотографии" включва 10 рисунки и 10 снимки на двама съавтори. Мирослав Дачев е професора по семиотика в НАТФИЗ, а художникът Андрей Янев е родом от Бургас, затова жителите на града имат привилегията да видят колекцията първи, съобщиха от пресцентъра на община Бургас. Експозицията е замислена като пътуваща и след това ще бъде показана в различни европейски градове.

Картините и фотографиите представят жанрови ситуации от живота на монасите в Света Гора. Фотографиите и рисунките са създадени при  многобройните пътувания на проф. Дачев и Андрей Янев до Атон от 2004 година насам.

Събитието се организира от Център за културни и семиотични изследвания и общината в града. То е част от проекта "Светите земи и българската култура", който продължава дългогодишния "Света Гора и българската култура". Според организаторите изложбата поставя начало на нов етап в изследването и представянето на културно-историческото наследство.

Изложбата ще може да се види в Бургас до 14 септември.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com