сервиз на хладилници варна

АСТ Фестивал за свободен театър представя за пети път независимата сцена

От 19 до 22 ноември в София ще се проведе 5-ото издание на фестивала за независими театрални и танцови продукции. Темата на АСТ Фестивал за свободен театър тази година е ``Пето измерение``.

В програмата на фестивала, който фокусира върху спектаклите, създадени в края на 2014 и през 2015 г., са включени 8 театрални и танцови продукции. Откриването е на 19 ноември от 18,00 часа в ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс, със спектакъла на Сдружение ``По действителен случай`` ``Математика на сърцето`` (съчетание от драматургия, музика на живо, дигитални визуални изкуства, съвременен танц и импровизация), съобщиха организаторите Асоциация за свободен театър. В рамките на фестивала ще се състои и премиерата на танцовия пърформанс ``Дзен игра`` на хореографа Живко Желязков. Нови заглавия, които ще се играят премиерно през октомври, са още ``Да купиш история`` на режисьора Борис Зафиров и танцовият пърформанс TheTimeStopper на Стефани Ханджийска. Програмата включва още ``Пепеляшки ООД``, режисьор Гергана Димитрова (копродукция на ``36 маймуни`` и ТАРТ Продъкшън - Щутгарт), ``Установено при огледа`` на Неда Соколовска (Студио за документален театър Vox Populi), ``Филоктет`` от Хайнер Мюлер на Весела Василева (Сдружение за текст и театър ``Осем и половина``) и Balkan Dance Reality Show на Ива Свещарова, Вили Прагер, Соня Преград и Розе Берман. Фестивалът ще включва и съпътстваща програма от лекции и музикални събития.

Спектаклите ще се играят в ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс, Derida Dance Center, Център за култура и дебат ``Червената къща`` и Гьоте институт - София. 

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com