сервиз на хладилници варна

Андрей Кончаловски идва за премиерата на новия си филм

Световноизвестният Андрей Кончаловски пристига у нас. 74-годишният руски режисьор идва в София за премиерата на последния си филм "Лешникотрошачката 3D", която ще е на 8 септември. Докато е тук, Кончаловски ще има още среща със свои почитатели, ще даде и пресконференция за българските журналисти.

Седмицата, посветена на него в Дома на киното ще започне с прожекция на "Лустро", съобщи Дарик Радио. До 11 септември ще бъдат показани още пет от филмите от руския му период. Това са "Дворянско гнездо", "Вуйчо Ваньо", "Романс за влюбени", "Кокошчица Ряба" и "Домът на глупците".

Андрей Кончаловски е едно от големите имена в световното кино. През 1979 г. неговият филм "Сибириада" получи голямата награда на журито на фестивала в Кан. За "Златна палма" режисьорът е бил номиниран четири пъти. Той притежава отличия още от престижните фестивали в Берлин, Венеция, Карлови Вари, Москва. Кончаловски е брат на друг популярен руски режисьор - Никита Михалков.

Най-новият му филм "Лешникотрошачката 3D" е базиран на историята от едноименния балет на Чайковски. Лентата тръгва по екраните у нас от 9 септември.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com