сервиз на хладилници варна

Американските кинокритици отличиха филма "Социалната мрежа"

"Социалната мрежа" получи най-престижните отличия на Асоциацията на филмовите критици на САЩ, която обяви наградите си на 8 януари. Филмът на Дейвид Финчър е отличен в категориите за най-добър филм на 2010 г., за най-добър режисьор, за най-добър сценарий (Арон Соркин) и за най-добър актьор (Джеси Айзенбърг).

Наградата за най-добра актриса е присъдена на италианката Джована Медзоджорно за участието й във френско-италианския филм Vincere ("Да победиш") на Марко Белокио - история за тайната любовница на Мусолони. Джефри Ръш (The King's Speech на Том Хупър) и Оливия Уилямс ("Писател в сянка" на Роман Полански) са обявени съответно за най-добър актьор и актриса в поддържаща роля. Според американските филмови критици най-добър чуждестранен филм на 2010 г. е френският "Карлос" на Оливие Асая - разказ за венецуелския терорист Илич Рамирес Санчес, известен като Карлос Чакала. Наградата за документално кино е присъдена на филма Inside Job, посветен на финансовата криза от 2008 г.

Наградите на Асоциацията на филмовите критици на САЩ предшестват наградите "Оскар" и обикновено се смятат за техен предвестник.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com