сервиз на хладилници варна

Австрийски пенсионери дариха 90 000 лева на Музикалното училище в Котел

Част от общежитието на Национално училище за фолклорни изкуства "Филип Кутев" в Котел е обновено с дарението от 90 000 лева, направено от австрийски пенсионери, туристи в България. На 17 септември обновените помещения са открити официално в присъствието на представители на австрийското правителство.

С дарените средства са обновени 18 стаи от общежитието и са обзаведени с нови мебели. На официалното откриване присъстват Райнхард Тод, председател на Федералния съвет на Република Австрия, посланикът на Австрия у нас Герхард Райвегер, представители на българската и австрийска туроператорски фирми, ангажирани с гостуването на австрийски туристи и други официални гости, съобщиха от Image Advertising.

Общо 7000 туристи, представители на третата възраст, членове на Австрийския съюз на пенсионерите, пребивават в началото на лятото в курорта "Слънчев бряг". Те решили да съберат лични средства, за да подпомогнат училището в Котел, след като го посетили като част от своята програма у нас. Посещението включва и 35-минутен концерт на младите изпълнители на фолклор, което много впечатлило гостите от Австрия.

"Австрийците обещаха и изпълниха ангажимента си. В 45-годишната история на училището никой не е правил такъв щедър жест към нас", казва директорката на училището Мария Градишлиева.

През пролетта на 2014 г. други 6000 възрастни австрийци ще гостуват в Слънчев бряг и според Райнхард Тод те ще продължат благотворителната акция, за да се ремонтира цялостно общежитието.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com