сервиз на хладилници варна

Австралиецът Сам Спаро издаде втория си албум

Меломаните, които следят изявите на австралиеца Сам Спаро от 2008 г. насам, когато излезе дебютният му албум Black & Gold, очакваха с нетърпение и втория му албум. Return to Paradise излезе тази седмица на световния музикален пазар, у нас се разпространява от Animato Music/EMI.

Роден в Австралия, живял в Лос Анджелис и Лондон, изпълнителят, който предлага смесица от поп, соул и електро фънк и впечатлява с вариращ в широк диапазон глас, се радва на популярност и заради артистичната си визия и екстравагантни шоу спектакли. През 2008 г. Сам Спаро прави международен пробив със сингъла Black & Gold, на който Адел прави кавър. Сингълът влиза в Топ 20 на 40 държави и носи на Сам Спаро номинация за „Грами“. Едноименният му албум дебютира на 5-о място във Великобритания и печели златен статус.

Много концерти, сътрудничества с други музиканти, участия в световни фестивали и престижни номинации от MTV и от родната Австралия делят излизането на първия от втория албум, върху който изпълнителят работи през последните две годни.

Return to Paradise черпи вдъхновение от 70-те и 80-те години на ХХ век, но е изключително съвременен, с модерен прочит на тези теми.

"Това е продукт на много творчество и експериментиране – сменях посоката напълно поне 2-3 пъти. Започнах да правя по-рок ориентирани неща, след това забих в поп насока и тогава, в процеса на купуване на каква ли не музика, която ме вдъхновавяше, накрая се озавах с албум, повлиян от музиката от 1978 до 1984 г.”, казва Сам Спаро за албума си.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com